Klantenreactie

Boeiend, handig, bruikbaar en direct toe te passen. Dat zijn de kernwoorden van zijn 1e trainingsavond bij ZZPR.nl. Ik verheug me al op de 2e avond die inmiddels is gepland. Zeer zeker de moeite waard.
Edwin van Pinxteren (Directeur ZZPR)

Verkoopgesprekken


30-01-2017

Verkoopgesprekken met structuur en resultaat

Ieder dag zijn we bezig onszelf te verkopen. Dat geldt niet alleen voor professionele verkopers, maar ook voor andere professionals, zoals accountants, advocaten, hoveniers en bijvoorbeeld medisch specialisten.

Zou het interessant zijn om tijdens je gesprekken een vaste en bewezen structuur aan te houden. Een structuur waarmee je snel vertrouwen van de klant wint? Een vaste structuur waarbij je op een professionele en efficiënte manier klantcontact maakt, inventariseert. Vervolgens op de klantbehoefte inspeelt en indien mogelijk eraan tegemoet komt en het gesprek afsluit op een manier dat de klant tot actie wil overgaan en tevreden is.

Met de kennis van een gestructureerd verkoopgesprek houd je tijd en vermogens over om je te focussen op je klant en op wat voor hem echt belangrijk is.

Deze onderwerpen komen aan de orde tijdens de workshop "de structuur van een succesvol verkoopgesprek". Je leert supersnel vertrouwen te krijgen, rapport te maken en de overige onderdelen van het verkoopproces toe te passen. Deze unieke training is speciaal door Hans Bik ontworpen en is gebaseerd op gesprekservaringen in de verkoop van meer dan 35 jaar. De technieken en vaardigheden die je leert zijn chirurgisch verfijnd en bewezen en helpen je in je dagelijkse praktijk.

Voor wie:  voor vak-professionals en verkoopprofessionals, voor iedereen die in contact komt met klanten. Voor iedereen die een mening of een dienst of een product onder de aandacht van zijn klant wil brengen. Zowel profit- als non-profitorganisaties.

Investering: € 195,= (exc. Btw.)

Locatie: Eindhoven

Docent: Hans Bik

Sitemap - Bik Communicatie - Act positive, think Bik.