Effectief Luisteren

Persoonlijke effectiviteit verbeteren

Effectief luisteren is een van de belangrijkste vaardigheden in het communicatieproces. Veel mensen horen wel wat iemand zegt, maar luisteren niet goed – laat staan dat ze anderen begrijpen.

Luisteren en vooral anderen begrijpen is essentieel voor iedereen. Of je nou verkoper bent, consultant, adviseur, manager of coach: effectief luisteren is een cruciaal onderdeel van je vak!

Beter luisteren of effectief luisteren is te leren. Bik Communicatie heeft een slimme, strakke en snelle workshop ontworpen waar je je bekwaamt in deze vaardigheid, zodat je anderen beter begrijpt. Je krijgt meer empathie en een sneller begrip bij de ander. Daardoor word je effectiever!

Training details:

Waarom en hoe:
Ken je het gezegde: “spreken is zilver, maar zwijgen is goud”? En met zwijgen wordt natuurlijk luisteren bedoeld. Begrijpen wat de bedoeling is van wat iemand zegt en leren luisteren tussen de regels, zijn vaardigheden die je leert bij de training “effectief luisteren”.

Tijdens deze interactieve workshop wordt veel geoefend. Je gaat naar huis met een nieuw en scherper begrip van wat luisteren echt is. Je krijgt gereedschappen die je privé en zakelijk handig kan inzetten.

Voor wie: Iedereen die beroepsmatig regelmatig gesprekken voert en beter wil leren luisteren, zoals bijv: adviseurs, verkopers, account managers, leidinggevenden en coaches.

Waar: Videolab, Eindhoven.

Wanneer: van 9:00 tot 16:30 uur op aanvraag.

Investering: € 395,= (excl. Btw)

Docent: Hans Bik

Comments are closed.