Klantenreactie

"Door een aantal coachingsgesprekken met Hans, hebben mijn medewerkers meer zelfvertrouwen en werken met een mentaliteit alsof het hun eigen bedrijf is. Heel waardevol.
Thom Boot (Financial Life Planner)

Communicatie

Voor iedereen die (beter) wil leren communiceren, heeft Bik Communicatie een training die naadloos aansluit op de behoefte. Sommige mensen willen alleen beter worden in overtuigen en beïnvloeden op het werk om meer gedaan te krijgen van collega's of klanten, terwijl anderen een beter resultaat willen halen uit de gesprekken die ze voeren. Voor ieder niveau hebben we een training "op maat". De training wordt deels afgestemd op de wensen en behoeften van de deelnemers.

 

Om een idee te krijgen van de training, volgt hier een korte beschrijving.

- Non verbaal communiceren.  De meeste mensen weten dat het grootste deel van onze communicatie non verbaal is. Het is niet alleen WAT je zegt, maar vooral HOE je iets zegt, waarmee je anderen overtuigt. Bij deze training leer je waardevolle technieken waardoor je makkelijker kan interpreteren wat anderen bedoelen met hun lichaamstaal. Je leert technieken hoe je zelf  een goede indruk achterlaat bij anderen. En je leert hoe je je hormoonhuishouding kan reguleren, je anders gaan voelen door een andere houding aan te nemen. Ook hier heb je de keuze uit module 1 of module 1+2.

- Communiceren in 3D. Een vervolg op de gevorderde training Non Verbale Communicatie, waarbij je nog beter leert af te stemmen op de ander. Je leert op welke manier anderen informatie verwerken en je leert de taal te spreken die daarop aansluit (of juist niet, afhankelijk van je doel). Een onderdeel van NLP (neuro linguistisch programmeren).

- Vragen stellen. De meeste mensen denken dat degene die praat de leiding heeft in een gesprek. Niets is minder waar. Juist degene die de vragen stelt leidt het gesprek. De juiste vragen stellen, de onderste steen boven krijgen, sturen en ervoor zorgen dat het gesprek zo effectief mogelijk verloopt, daar draait het om bij de training "vragen stellen" van 1 dagdeel.

- Effectief netwerken. Steeds vaker wordt netwerken gezien als een waardevol instrument. Wat succesvol netwerken inhoudt en hoe je je netwerk effectief vergroot en onderhoudt, dat leer je bij de training "Effectief netwerken".  Je leert hoe je je het beste kan presenteren bij een netwerkbijeenkomst en hoe je een waardevolle "pitch" geeft. Bij deze training kan je kiezen uit module 1 of module 1+2. Iedere module is een dagdeel.

- Presenteren made easy. De vaardigheid om je in een groep te kunnen uitdrukken, jouw verhaal te vertellen, wordt als zeer belangrijk ervaren. Zowel op het werk als in privé situaties. Je leert op een ontspannen manier WAAROM, WAT, HOE en WAARMEE je je verhaal aan anderen vertelt.

- De elevator pitch. Samen een aantal pitches in elkaar zetten en oefenen, zodat je altijd je eigen korte boodschap op een overtuigende manier kan verwoorden en overbrengen. Handig voor netwerkbijeenkomsten of wanneer je kort en to the point moet zijn over jouw toegevoegde waarde.

- Onzichtbaar overtuigen. Leer hoe mensen kiezen en hoe mensen beslissingen nemen. Je leert daarop in te spelen, door "framing", het op de juiste manier presenteren van jouw boodschap, jouw product of dienst. Pas in de praktijk toe wat neurowetenschappers hebben ontdekt. Deze training bestaat uit twee dagdelen.

- Geven en ontvangen van Feedback. Feedback wordt door veel mensen ervaren als "kritiek geven". Dit is onjuist. Het is een terugkoppeling op een handeling van iemand, en kan zowel positief als negatief zijn. Je leert bij deze training feedback te geven en te ontvangen en concreet en helder te communiceren. De samenwerking wordt hierdoor gestimuleerd en dit heeft een positief effect op de werkomgeving en het bedrijf. De training duurt 2 dagdelen.

- Oplossingsgericht communiceren. Je richten op de oplossing/de wens/het doel bij het communiceren levert totaal andere resultaten op dan wanneer je je richt op het probleem. Hoe zorg je ervoor dat jouw handelen en denken en dat van de ander niet probleemgericht is, maar oplossingsgericht. Je maakt kennis met de principes en enkele interventie-mogelijkheden van oplossingsgericht werken. Je versterkt ouw competenties op het gebied van communicatie, samenwerking en klantgericht werken. Uiterst waardevol voor professionals in het veld.

- Gesprekken voeren. Hoe zorg je ervoor dat je een goed gesprek hebt gehad en dat je je doel hebt bereikt op een ze effectief mogelijke manier, waarbij beide partijen blij van worden? Hoe open je een gesprek en hoe sluit je af? Verloopt een "slecht nieuws gesprek" hetzelfde als een "verkoopgesprek"? Wanneer veer je mee en wanneer niet? Dat leer je in de training gesprekken voeren van 1 dagdeel.

 

Sitemap - Bik Communicatie - Act positive, think Bik.