Communiceer als een LEIDER en wordt gelukkiger, effectiever en verspil minder tijd. 15/02/2016 Ondernemers Academy 1
Slimmer worden en meer omzet. Exclusief, leren van en delen met andere ondernemers. 24/03/2016 Het Wauw-effect
Zorgen voor een Wauw-effect bij de klant en maak meer winst. 06/04/2016 Collegereeks Q2
Communiceer als een LEIDER en wordt gelukkiger, effectiever en verspil minder tijd. 18/05/2016 Haal meer uit Linkedin.
Hoe haal je meer uit Linkedin? Online en offline. Zoeken, vinden, benaderen en afspraken maken. 06/06/2016 Ondernemers Academy 2
Slimmer worden en meer omzet. Exclusief, leren van en delen met andere ondernemers.
Klantenreactie
Nieuws
Meer nieuwsVertrouwen, hoe krijg je dat.
10-01-2012

Als vertrouwen de basis is van communicatie. Wat doe jij dan bewust om dit te krijgen?
Wat adviseer je anderen, die een groep mogen toespreken, om dit vertrouwen te winnen?
18 comments
christina schagen • Ja, spreek vanuit je hart.
Laat je grootse, authentieke Zelf spreken.
Hans Bik • Dank je. Mooie reacties. Maar doe je dat dan bewust, of laat je het maar gebeuren? Wanneer je voor een groep staat, zou je dan bv gaan spiegelen en in eerste instantie het gedrag van de groep spiegelen? Vertel je bv eerst 3 waarheden, die de groep zintuiglijk kan waarnemen?
christina schagen • Je zou kunnen kiezen om het hoogste potentieel van jezelf als spreker te gebruiken en naar buiten te brengen en het dan te laten gebeuren.
Je zou ook kunnen kiezen om niet meer te hoeven spiegelen. Dient dat je nog?
Je hoeft je eigenlijk niet voor te bereiden, je kunt gewoon voorbereid zijn.
Kortom er zijn vele mogelijkheden en jij hebt de vrije keus.
Hendrick Smit • @Hans Afstemmen op een groep is zeker aan te raden. Als je voor een groep artsen een vorm van alternatieve geneeskunde wilt presenteren, dan heb je nog wel wat stappen te gaan. Je kunt dan voortborduren op wat er bij deze groep al 'bekend' is, zaken die algemeen geaccepteerd zijn. Deze voorbeelden zijn het materiaal waarmee je een brug kunt bouwen van de ene naar de andere oever. Waarschijnlijk werkt het in je voordeel als deze groep niet weet wat je precies komt doen. Ze zouden zich 'ingraven' (bijvoorbeeld uit angst).
In dit voorbeeld zou ik er ook voor pleiten om terug te gaan naar de oorspronkelijke inspiratie om het vak te gaan doen. Wat wilde de arts in de zaal tijdens zijn studie, nog vóór gezin, hypotheek en maatschappelijke status? Deze oorspronkelijke inspiratie is te vinden in het hart.
Ina De Weert • In Zakelijk flirten voor Dummies vind je talloze tips voor een authentieke presentatie!
Hans Bik • Dank je Ina voor je reactie. Ik hoop dat je het met me eens kan zijn dat authentiek presenteren slechts een minuscuul onderdeel is van vertrouwen winnen. Hoe zit het met rapport? Staat dat ook in het boekje?
Ina De Weert • Dag Hans,
Vanzelfsprekend, je vindt in Zakelijk flirten natuurlijk veel meer tips voor een presentatie en voor het winnen van vertrouwen! In dit boek worden allerlei relaties gelegd met NLP, RET, empowerment en nog veel meer. Te veel om hier te benoemen.
Wat bedoel je met rapport? Rapporteren?
Hans Bik • @ Ina. Rapport is een toestand die gekenmerkt wordt door wederzijdse ontvankelijkheid en respect. Met iemand op dezelfde "golflengte" komen. Over rapport is veel geschreven. het is een interessant en essentieel onderdeel om vertrouwen te winnen.
@ Hendrick. Ben het helemaal met je eens. Geweldig om je op deze manier in te leven in de ander.
Holly Verschuren • Ik denk hetzelfde als het BNI principe; Geven Loont!
Lianne Ebbinkhuijsen | Presentatiementor • Ik schrijf er momenteel een gratits e-book over: "de 5 essentiële onderdelen van een presentatie waarmee jij je idee of dienst verkoopt".
Een deel gaat over vertrouwen (zowel onbewust als bewust)
Tipje van de sluier als het gaat om 'bewust' vertrouwen kweken;
- jezelf positioneren als expert (en hoe je je dan niet te klein en niet te groot maakt)
- spreken over herkenbare issues van je publiek
- geef adviezen weg [Wat Holly zegt-geven!] ...en dan zo dat duidelijk is dat je niet alles weggeeft
- 'branden' van je oplossing zodat jouw signatuur verschijnt in je werk
- doen wat je predikt [haakt in op Ivan] - congruent zijn (errug moeilijk voor sprekers!)
Ik ben het met iedereen eens die zegt dat je bovenal je authentieke zelf moet zijn voor publiek... maar iedereen die je de instructie geeft om 'lekker als jezelf' te spreken, weet niet concreet wat ie ... moet doen om zichzelf te zijn! Paradox he?
Houd mij van de straat ;-)
Succes met vertrouwen wekken!
Mocht je dit e-book willen? meld je aan voor mij e-zine en in september ontvang je het vanzelf.
christina schagen • Jezelf zijn. Wat moet je doen om jezelf te zijn? Je kunt en hoeft helemaal niets te doen om jezelf te zijn. Je bent, op het moment dat je besluit te zijn.You are, the moment you decide to be.
Hans Bik • @lianne. top. vooral eens met spreken over herkenbare issues van je publiek. Mensen zijn vooral in zichzelf geïnteresseerd. Ik meld me aan voor je e-zine. Lijkt me boeiend.
@ holly. Ja, je hebt gelijk. Met geven krijg je vertrouwen. Maar, hoe doe je dat wanneer je voor een publiek staat?
@ christina. Ik ben het bijna met je eens. Een serie moordenaar of psychopaat die zichzelf is en dicht bij zichzelf blijft, krijgt daardoor van mij nog geen vertrouwen. Een kind van vijf, dat zichzelf is en zegt dat het een hersenoperatie kan doen, is misschien wel volledig zichzelf, maar krijgt van mij niet het vertrouwen om mij te opereren. Mijn vraag is, wat doe je, bewust of onbewust om, bv wanneer je voor een groep staat, vertrouwen te krijgen.
@hendrick. sorry om nu pas te reageren op je opmerking. ik kan me volledig vinden in je reactie. het heeft volgens mij ook precies te maken met een "brug" bouwen naar je publiek. Een "hartsbrug". Dank je voor je opmerking.
Holly Verschuren • @Hans; ik denk door te praten zoals je bent, geen blaaskaakgehalte. Voorbeelden geven en een gesprek aangaan met iemand uit de groep tijdens je presentatie. Na de presentatie aanwezig zijn voor 1 op 1 gesprekken. Voor eigenlijk alles geldt; doe dit op gevoel, dan weet je waar je naar links of naar rechts moet.
Andreas Floor • @Hans Zou het helpen iets "van jezelf" te geven? Dus iets persoonlijks te delen met je toehoorders?
Hans Bik • @ Holly. Dank je voor je input. Volgens mij helemaal goed. Misschien is een "gesprek" iets te heftig, maar zeker interactie. Dus wel "echt contact" maken met je luisteraars. Het lastige is, dat sommige sprekers niet luisteren naar hun gevoel. Sommigen kunnen dat geweldig. Jij ook. Ik maak het regelmatig mee.
@ Andreas. Jezelf kwetsbaar durven opstellen helpt volgens mij zeker, maar of de luisteraars echt geïnteresseerd zijn in jou, vraag ik me af. Jezelf oprecht op de ander richten en eventueel iets persoonlijks delen, zolang de ander zichzelf erin herkent, werkt absoluut. Het gaat immers om vertrouwen te krijgen. Dank je.
Ivan Bartholomeus | Personal Branding • Mooie stelling Hans.
jezelf blijven en nakomen wat je beloofd
Hendrick Smit • Spreek vanuit je hart.